News
Sep 11, 2015

Lanseringsfeiring av Vivid E95


 

CCI og OUS, Rikshospitalet inviterte i begynnelsen av september til lanseringsfeiring av Vivid E95, den nye ultralydmaskinen for bedre hjertediagnose som er utviklet i samarbeid med Rikshospitalet, CCI og GE Vingmed Ultrasound.

Tilstede var bidragsytere og presse. NRKDagsrevyenForskningsrådetOUSVestviken 24 og UNIKARD er blant de som allerede har skrevet om funksjonaliteten og den uovertruffne bildekvaliteten til maskinen. Vivid E95 har ført leger et steg nærmere i å forutse risikoen for rytmeforstyrrelser og alvorlig hjertestans, som alene tar livet av 4500 personer i året i Norge.

Posted by: Anonymous

Europa-lansering av revolusjonerende ny ultralydmaskin for bedre hjertediagnose

 

Forskere og ingeniører på Rikshospitalet og i GE Vingmed Ultrasound har i fire år jobbet sammen i SFI CCI, et av Forskningsrådets Sentre for Forskningsdrevet Innovasjon (SFI). Nå kan de vise til resultater. GE har nylig lansert Vivid E95, en helt ny generasjon ultralydmaskin med revolusjonerende bildekvalitet og grensesprengende nye verktøy for diagnose.

Norge har verdensledende miljøer innen både medisinsk hjerteforskning og teknologi-utvikling av hjerteultralyd. Ultralyd er den viktigste bildemetoden som brukes til å sette diagnose ved flere hjerte-relaterte sykdommer. I 2011 fikk SFI Center for Cardiological Innovation (CCI) en bevilgning på 80 millioner kroner fordelt over åtte år fra Norges forskningsråd gjennom SFI-ordningen.

Et av suksesskriteriene for et SFI er å kunne lage kommersielle produkter med utgangspunkt i forskningsresultater. Dette kan nå SFI CCI skryte av at de har gjort. GE Vingmed Ultrasound er en av industri-partnerene i CCI, og viser fram sitt splitter nye flaggskip for hjerteultralyd i London 30. August, under den årlige europeiske hjertekongressen der over 30 000 hjertespesialister vil være til stede.

GE Vingmed Ultrasound er en norsk bedrift med hovedkontor i Horten. De har nå laget en ny generasjon ultralydapparat som gir uoventruffent bedre bilder, i både 2D og 3D, av hjertet. CCI har bidratt vesentlig i utviklingen av den nye ultralydmaskinen, som heter Vivid E95.

Basert på Rikshospitalets pionerarbeid for å bestemme risiko for plutselig hjertestans, kan Vivid E95 brukes for å framstille og tallfeste i hvilken grad hjertets sammentrekning skjer på en balansert måte. Vivid E95 tilbyr også verktøy for å planlegge behandling av pasienter som har alvorlig klaffesykdom. Dette verktøyet er basert på arbeidet til en Nærings-Ph.d.-student som jobber i CCI.

På lanseringen 3. september kl 14.00 viser ledende kardiologer ved Rikshospitalet det nye produktet og forklare hvordan CCI har bidratt. Ingeniører fra GE Vingmed Ultrasound forklarer hva slags teknologi som ligger i bunn. Etter presentasjonen blir det mulig å se nærmere på ultralydmaskinen og oppleve dybden i 3D-ultralyd vist på en 3D-TV.

Torsdag 3. september kl 14:00 Auditorium 3 B1.1017, Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet.

 

Agenda for lanseringsfeiringen

14:00 Velkommen
Professor Thor Edvardsen, OUS

14:05 Risikovurdering for plutselig hjertedød
Førsteamanuensis Kristina H. Haugaa, OUS

14:10 Bedre planlegging av klaffeoperasjoner
Overlege, PhD Jan Otto Beitnes, OUS

14:15 Teknologiske gjennombrudd i ultralydmaskinen
Professor Eigil Samset, GE Vingmed Ultrasound

14:20 Spørsmål og praktisk demonstrasjon av hjerteultralyd

Center for Cardiological Innovation